Zeil mee

De wind door je haren, het ultieme gevoel van vrijheid, ontspannen of juist actief aan de slag. Vrijheid en inspiratie gaan hand in hand tijdens een zeiltocht met de Trouwe Hulp op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Als u op zoek bent naar een andere invulling van familie- of bedrijfsfeesten of een uitje met een groep vrienden is een zeiltocht op de trouwe hulp iets voor u. Er is veel mogelijk: van een ontspannen hele of halve dag zeilen tot een zeiltocht voorafgaand aan een etentje bij een van de aan het Alkmaarder- of Uitgeestermeer gelegen restaurants. Voor grotere groepen (18-24 personen) kunnen we een actieve zeilwedstrijd tegen collega’s organiseren met een tweede Tjalk.

Het vertrek punt van de zeiltochten is het zuidelijk gedeelte van het Alkmaarder-en Uitgeestermeer. Het is ook mogelijk om langs de Zaan, de Nauernasche vaart, het Noordhollandse kanaal of in Alkmaar af te spreken als vertrekpunt.


De Zeiltocht
Nadat iedereen door de gediplomeerd schipper en zijn ‘maat’ welkom is geheten aan boord wordt er een zeilinstructie gegeven. Daarna worden de zeilen gehesen. Afhankelijk van de wind en in overleg met de groep wordt door de schipper de route gekozen, een rondje om het eiland “De Woude”, een tocht door de Knollendammervaart en langs Spijkerboor en/of de diversiteit van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Er is genoeg te doen aan boord, iedereen mag meehelpen met zeilen. Daarnaast kan men zwemmen, luieren en genieten van het water, natuur en het Noordhollandse landschap op zijn mooist. Wij kunnen uw zeiltocht compleet maken met een lunch of barbeque. Neemt u liever uw eigen eten mee, dan is dat ook prima.

Het Alkmaarder- en Uitgeestemeer biedt genoeg mogelijkheden voor de Trouwe Hulp. Mocht u toch liever op het Marker-of IJsselmeer zeilen dan is dat in overleg mogelijk.

Prijzen seizoen 2016
€ 375,- voor een halve dag (4 uur)
€ 650,- voor een hele dag (van 10.00-17.00 uur). Het is hierbij mogelijk om in twee groepen te varen.

Voor verschillende arrangementen, zie verder de pagina arrangementen